De voordelen van paralleldraaien en load-sharing met onze nieuwste aggregaten

Onlangs hebben wij onze huurvloot uitgebreid met een aantal nieuwe aggregaten. De aggregaten hebben de optie om parallel te draaien met meerdere andere aggregaten én de mogelijkheid om gebruik te maken van load-sharing. Dit wil zeggen dat de aggregaten de mogelijkheid hebben gelijktijdig op te starten én het gevraagde vermogen te verdelen over de gestarte aggregaten.

Hoe werkt het parallel draaien en het load-sharing?
Als er meer vermogen wordt gevraagd dan de capaciteit van het aggregaat, zal een tweede gekoppelde aggregaat automatisch aan gaan. De twee aggregaten vangen dan samen het totaal vermogen op. U heeft bijvoorbeeld twee aggregaten van 150 kVA. De apparaten die zijn aangesloten hebben een capaciteit van 120 kVA, 80% van één aggregaat wordt benut. Er worden vervolgens meerdere apparaten aangesloten met een totale capaciteit van 180 kVA. Dit betekent dat één aggregaat niet de volledige capaciteit kan bieden voor de aangesloten apparaten. De tweede aggregaat zal automatisch aan gaan (parallel draaien) en de capaciteit van 180 kVA zal worden verdeeld over de twee aggregaten (load-sharing). Beide aggregaten kunnen bijvoorbeeld allebei 60% van de capaciteit leveren, maar het kan ook mogelijk zijn dat één aggregaat 70% van de capaciteit levert en de tweede aggregaat 30%. Dit is afhankelijk van uw project of turnaround. Zodra het gevraagde vermogen afneemt en één aggregaat de volledige capaciteit kan overnemen, zoals vooraf ingesteld, dan  zal één van de twee aggregaten weer uit gaan.

CO₂ reductie
Tijdens een project of turnaround komt het regelmatig voor dat er op verschillende momenten van de dag een verschillende hoeveelheid vermogen aan stroom nodig is. Deze situatie is bijvoorbeeld mogelijk wanneer er overdag en ‘s nachts wordt gewerkt, maar met een verschillende bezettingsgraad. Tevens is dit mogelijk als er specifiek elektrisch apparatuur slechts gedurende een gedeelte van de dag en/of gedurende  een gedeelte van de werkzaamheden nodig zijn. Dit vraagt om een duurzame oplossing. Door gebruik te maken van meerdere aggregaten die parallel geschakeld zijn en de mogelijkheid hebben van load-sharing, kunt u het totaal vermogen gedurende de dag  gemakkelijk reduceren of juist verhogen. De aggregaten die op een bepaald moment niet nodig zijn, omdat het vermogen gemakkelijk kan worden opgevangen door één enkele aggregaat, zullen dan worden uitgeschakeld. Dit betekent minder brandstofverbruik en dus minder CO₂ uitstoot.

Bedrijfszekerheid
In plaats van het huren van één groot aggregaat kunt u er voor kiezen om meerdere kleinere aggregaten te huren die samen parallel kunnen draaien en het gevraagde vermogen kunnen verdelen. Deze kunnen uiteindelijk fungeren als één groot aggregaat. Het voordeel van deze constructie is dat uw bedrijfszekerheid wordt gegarandeerd. Mocht er onverhoopt een aggregaat uitvallen, dan blijven uw werkzaamheden doordraaien. De  overige aggregaten vangen het werk van het uitgevallen aggregaat op. U werk valt hierdoor niet stil, wel zo efficiënt!

Advies en Service
Indu-Tools adviseert u graag over het gebruik van de aggregaten in de parallel opstelling met load-sharing voor uw project of turnaround. Dit betekent dat u als klant zelf kunt bepalen hoeveel extra aggregaten u wilt huren voor de parallel opstelling. Vooraf wordt ingesteld wanneer een extra aggregaat aan gaat om bij te springen. Dit kan al op 40% zijn, maar ook pas op 80% procent, dit is afhankelijk van uw wensen op uw project of turnaround. Wilt u het extra aggregaat of de aggregaten zelf handmatig kunnen aan- en uitzetten, dan kunnen wij dit vooraf voor u instellen. Deze functie wordt gebruikt wanneer er in een hele korte tijd veel extra vermogen wordt gevraagd, zoals bij het tijdelijk gebruiken van een kraan op een schip.

Wilt u weten of parallel draaien en het gebruik van load-sharing van aggregaten op uw project of turnaround van toepassing zijn? Of wilt u meer weten over onze duurzame oplossingen voor uw project of turnaround? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag!